17 Ağustos 2018 Cuma
DEPREM ÖLDÜRMEZ, BİNALAR ÖLDÜRÜR
Marmara Depremi’nin 19. Yıldönümünde TÜRK-İŞ yönetim Kurulu adına Genel Başkan Ergün ATALAY bir açıklama yaptı.

ATALAY açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“19 yıl önce bugün gerçekleşen ve binlerce kardeşimizin ölümüne neden olan Marmara Depremi, doğanın değil ihmallerin ölüme neden olduğunu açık bir şekilde bizlere gösterdi. Konfederasyonumuz üyesi işçilerin yoğunlukla yaşadığı İzmit, Kocaeli, Yalova, Sakarya ve çevresini etkileyen bu depremde, eski genel başkanlarımızdan Şevket Yılmazı da kaybettik. Nitelikli ve güvenlikli yapılaşmanın insan yaşamı açısından önemini bizlere anımsatan Marmara depremi, kentleşme politikalarına yönelik kapsamlı değişiklikler yapılması gerektiğini ortaya koydu.

Bu afette yaşamını kaybeden kardeşlerimizi bir kez daha rahmetle anıyor, kederli aileleri ve ulusumuza başsağlığı diliyorum.”