15 Mart 2019 Cuma
CUMA NAMAZINDA TERÖR SALDIRISI
Yeni Zelanda Christchurch'te Cuma namazı esnasında Nur Camii'ne yapılan ırkçı ve faşist saldırıda 41, Linwood Camii’ne yapılan saldırıda ise 8 kişi hunharca katledilmiştir.

Ne yazık ki son dönemlerde Müslümanlara karşı yapılan bu tür saldırılar giderek artmaktadır. Müslümanlar birçok sözde gelişmiş ülkede sözlü ve fiziksel tacize maruz kalmakta, evleri kundaklanmakta ve cinayetlere kurban gitmektedirler. Avrupa ve Amerika’da giderek artan nefret söylemleri ve batı medyasının kışkırttığı İslamofobi, Müslümanlara karşı yapılan bu gaddar saldırıların tek sebebidir.

Uluslararası toplum İslamofobik söylemlere ve Batı ülkelerinde İslam karşıtlığının siyasi propaganda malzemesi haline dönüştürülmesine bir an evvel dur demelidir.

TÜRK-İŞ olarak Yeni Zelanda’da Müslüman azınlığa karşı yapılan bu saldırıyı şiddetle kınıyor, ölenlere Allah’tan rahmet yaralılara acil şifalar diliyoruz