4 Aralık 2018 Salı
4 ARALIK DÜNYA MADENCİLER GÜNÜ
TÜRK-İŞ Yönetim Kurulu 4 Aralık Dünya Madenciler Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı:

Tüm dünyada ve ülkemizde 4 Aralık Madenciler Günü olarak kutlanmaktadır. Dünyanın en zor ve en anlamlı mesleğini yaparak, evlerine ekmek götürmek için mücadele ederek, yeraltı kaynaklarımızı insanlığın ve ülkemizin hizmetine sunan madencilere, bu toplumun vefa borcu olduğunu öncelikle belirtmek gerekir.

Son yıllardaki büyük madencilik kazalarına bakıldığında, neredeyse tümünün özel maden ocaklarında yaşandığı gün yüzüne çıkmıştır. Yaşadığımız maden faciaları, bu günün bir kutlamadan çok hayatını kaybeden maden işçilerimizi anma, geride kalan işçilerimizin sıkıntılarını dile getirme günü halini almıştır. Defalarca yaptığımız uyarılara rağmen, maden sektörü başta olmak üzere tüm tehlikeli iş kollarında gerekli tedbirlerin zamanında alınmaması ve iş güvenliği konusunda yaptırımların caydırıcı bir şekilde hayata geçirilmemesi bu faciaların yaşanmasındaki en büyük etkendir.

Konfederasyon olarak göz göre göre yeni acılar ve sorunlar yaşamamak için, iş sağlığı ve güvenliği ile ilgili yasaların uygulanmasının önemini bir kez daha belirterek, 4 Aralık Dünya Madenciler Gününün ülkemizde farkındalığın artmasına vesile  olmasını dileriz.